Heb je een PCR-test nodig?

Dan ontvangt het verpleegkundig team van Clinicare je graag van maandag t.e.m. vrijdag

(uitsluitend op afspraak)

Voor een bloedafname kan u terecht na een telefonische afspraak, 03 283 45 00.

Via de Self Assessment Test (SAT), een gestandaardiseerde vragenlijst, kan je inschatten of een test voor corona (COVID-19) zinvol is. Heeft u of de persoon voor wie u de vragenlijst invult milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, dan kan u na het invullen van de vragenlijst zelf een (gratis) CTP-code aanmaken om een coronatest te laten afnemen. (Opgelet: 1 gratis CTP-code per 11 dagen).

Reis je naar het buitenland, check voor je vertrek het reisadvies en de nodige maatregelen die je moet nemen voor je bestemming via de website van de Federale Overheid.

Klik HIER om een COVID-19 PCR afname te reserveren!

1 afspraak = 1 persoon. Indien u met meerdere personen komt, gelieve voor elke persoon een afspraak te maken. Na reservatie ontvangt u een bevestigingsmail die u nodig heeft om uw afspraak te wijzigen of te annuleren.

LET OP: Heeft u symptomen? Geef dan een seintje aan onze verpleegkundige. Gelieve de COVID-maatregelen te respecteren, dit wil zeggen dat u het afnamelokaal betreedt met een mondmasker en dat u uw handen ontsmet. Het mondmasker dient steeds opgehouden te worden tijdens de administratieve verwerking. Het mondmasker mag u enkel afnemen wanneer de verpleegkundige dit vraagt.

Kostprijs

Indien uw arts op uw aanvraagformulier aangeeft dat u aan de gevalsdefinitie voldoet of u heeft een geldige gratis CTP-Code, dan wordt de COVID-19 PCR test volledig terugbetaald door de mutualiteit.

In alle andere gevallen kost een PCR-test €50. Er is geen RIZIV-tegemoetkoming. Dit dient u ter plaatse te betalen, wij vragen u bij voorkeur om digitaal te betalen.

Resultaat

Het laboratorium streeft naar een antwoordtijd binnen 24u.

Er zijn 2 mogelijkheden om uw resultaat te raadplegen:

  1. Indien wij over een correct e-mailadres beschikken, zal u bij aanmelding van uw staal een e-mail van ons krijgen via iPatient, een beveiligd systeem waarmee u uw laboresultaten kan consulteren.
  2. Van zodra uw COVID-19 PCR resultaat gekend is kan u het onmiddellijk raadplegen via cozo.be

Locatie

  • Oude Zandstraat 28, 9120 Beveren